Ahad, 22 Mei 2016

Cara Bisnes online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
cara bisnes online melalui facebook cara akuuu !!!

SANGAT MUDAH :

SEBELUM BACA TOLONG SEDEKAHKAN AL FATIHAH PADA SAYA DULU BOLEH
Bukan Org Mati je.... Org Hidup pun kene juga 


1. Sila Buka Email... Melalui Google @ Yahoo
SILA daftar dengan facebook

2. Pastikan KOrang buka facebook Gambar Profil MUka Sendiri YEEEE....
kenapa?? Org Lebih Percaya

3. bermula dengan tulisan hal peribadi sedikit... yang simple...
gambar selfie. makan.. bersama family n anak2

4. ayat penulisan x perlu Karangan Sangat
biasa2 je....

5. hari2 update ye.. kalau boleh 3-5 kali sehari 

6. Sila Buka Page .. page ni halaman unlimited kawan...
kalau personal fb limit 5ribu jee...
kalau page... 1juta pun boleh....
so lebih ramai la......

............................................................................................................................
BERMULA LAH MENJUAL

1. korang masuk group2 yg ada kt dalam fb tu....
tip: group yang aktif tauu

iklan kat group adalah salah satu iklan yang free kat group
kat sana jumpe ramai peniaga on9 yg aktif

bila iklan di group secara tidak langsung org akan lihat profil kite... 

........................................................................................................................................


CIRI2 ORANG BISNES YG BERJAYA
1)👉 BERANI
2) 👉SABAR
3) 👉FOKUS
4) 👉SANGGUP
5) 👉JIWA KENTAL
6) 👉CEKAL
7)👉 TIDAK BANYAK ALASAN
8) 👉TIDAK SALAHKAN ORG LAIN
9) 👉FIGHTER
Nak berniaga ni satu je, jangan jadi mata lalat, perlu jadi mata lebah. Kalau jadi mata lalat dia akan nampak tahi dan kacau makanan orang je, kalau jadi mata lebah dia akan nampak madu dan bunga je.
Kalau mulut kita manis sekali pun, berdakwah 24 hours tapi kalau mata kita spesis mata lalat tiada gunanya sayang.
Belajar lihat kepada kebaikkan orang sebelum keburukkan orang. Belajar kenang jasa orang sebelum memperlekehkan orang. Secebis kebaikkan orang wajib kita kenang.
Saya sejenis suka ambil diam, hanya nasihat ni je saya boleh sampaikan. Kalau tak boleh nak buat baik dengan orang, kita jangan kacau hidup orang. Doakan yang baik-baik je k.







Tiada ulasan:

Catat Ulasan